Laatste nieuws

 • Ook geen toernooi op 31 oktober

  We hadden een mooi plan bedacht om op 31 oktober toch een toernooi te spelen in meerdere sporthallen tegelijk. Helaas gooien de laatste maatregelen roet in het eten.

   
 • Het toernooi van 3 oktober in Rijswijk gaat niet door

  Het is helaas niet mogelijk gebleken in de Marimbahal een toernooi te organiseren dat voldoet aan de door de overheid en de Nevobo voorgeschreven coronaregels.

   
 • Seizoen 2020-2021

  Ingaande het seizoen 2020-2021 wordt de commissie versterkt door Willem van Vliet, minicoordinator van PQV, waardoor het aantal comissieleden op 2 komt.

Facebookbutton

Spelregels Cool Moves Volley

De gedachte achter het Cool Moves Volley (verder CMV genoemd) is om jonge kinderen op een voor hun prettige manier te laten kennis maken met de volleybalsport en het spelenderwijs aanleren van de diverse technieken. Het CMV is opgebouwd uit 6 niveaus, het CMV-dakpanmodel. In dit model is rekening gehouden met de specifieke mogelijkheden per leeftijdsgroep. Het biedt structuren die aanpasbaar zijn aan de individuele ontwikkeling. De ontwikkeling van het bewegende kind staat centraal. De opgestelde spelregels dienen hierbij als ondersteuning van de ontwikkeling per niveau.

Met ingang van het komende seizoen wordt er gespeeld volgens nieuwe spelregels.
Dit document beschrijft de spelregels die gelden voor het seizoen 2019-2020 en 2020-2021. Ten opzichte van de vorige editie (2018-2019) zijn er enkele wijzigingen.

Op niveau 1 t/m 3 wordt niet meer het veld verlaten bij het maken van een fout. Er kunnen punten worden behaald door de bal in het veld op de grond te krijgen bij de tegenstander of als de tegenstander een fout maakt waardoor de bal niet meer in het spel blijft.

Daarnaast kunnen er met extra acties bonuspunten worden behaald tijdens een rally. Hoe een bonuspunt te behalen is, is beschreven bij de betreffende niveaus.

 

 

Copyright © CMV Regio Haaglanden 2018. All Rights Reserved.